Régi hagyománya iskolánknak, hogy névadónknak, Szent Imrének névnapját különleges program keretében ünnepeljük meg.
Idén az egész hetet áthatotta a szentre való emlékezés és korának felidézése.
Az alsó tagozat beszámolója
Kedden reggel az osztályok több feladatot kaptak, melyeket a hét folyamán közösen valósíthattak meg saját tempójukban. Videókat nézhettek Szent Imréről, melyek alapján egy plakátot kellett készíteniük róla. Imát kellett írniuk hozzá, melyben megfogalmazhatták, miben kérik közbenjárását az osztály és az iskola érdekében. Minden osztály kapott egy négy részre osztott rózsaablakot, melyek színezés után a tantermük bejárati ajtaját díszítette.
Szerda délután beöltözős feladatot kaptak a tanulók. Középkori öltözetben kellett megjeleníteni egy kiválasztott jelenetet és erről egy fotót kellett készíteni. 3 téma közül választhattak: középkori lakoma, vadászat vagy csatajelenet.
Csütörtökön évfolyamonként középkori táncházban vehettek részt egy rendkívüli néptáncóra keretében. Itt ismét beöltözhettek nagy örömükre. Bemutatót láthattak középkori hangszerekből, korabeli divatból, majd egy középkori tánc lépéseit sajátíthatták el.
Pénteken, Szent Imre névnapján egész délelőttös programon vettek részt nebulóink, forgószínpad szerűen több helyszínen zajlottak az események.
A Dunaparton az „Adj király katonát c. játékot tanulták meg és játszották el, az udvaron lovagi tornán próbálhatták ki magukat (íjászat, célba dobás, „kardvívás” és farkincafogó), a templomban keresgélős kvízt tölthettek ki, a néptánc teremben pedig vadásztak – no nem igazi fegyverekkel, csupán elméjük erejével terítették le a megadott információk segítségével kitalál vadakat. A tantermükben a héten elsajátított tudásukról adtak számot egy teszt segítségével.
Az elkészült munkáikból kiállítást rendeztek az aulában, ahol a program végén összegyűltünk, s az osztályok elmondták Szent Imréhez írt imáikat, s megtekintették egymás munkáit.
A felső tagozat beszámolója
Kedden rendeztük az iskolai sportnapot. A felső tagozaton délelőtt kidobós bajnokságra került sor, melynek győztese a 8. a osztály lett. Ők játszhattak a tanári csapat ellen, melyen a pedagógusok szerepeltek jobban. Az alsó tagozaton délután sorversenyt tartottunk a tornateremben.
Szerdán az angol klubot látogathatták meg az érdeklődők. A “teadélutánon” voltak feladatok, karaoke és jókedv.
Csütörtökön a természettudományos vetélkedőn az osztályok képviselői mérték össze tudásukat. A legfelkészültebbek a 7. b-s gyerekek voltak.
Pénteken a csillagos ég sem volt határ: minden a bolygók és a csillagászat körül forgott. A mobil planetárium műsorának megtekintése mellett a gyerekek az osztálytermükben oldottak meg szórakoztató és érdekes feladatokat – bolygókat festettek, activityztek, csillagászati totót töltöttek, képösszerakóztak, interaktív feladatokat oldottak meg.
Reméljük, hogy sikerült Szent Imrét közelebb hoznunk a gyerekekhez, és nem csak egy festményként vagy egy szoborként gondolnak majd rá, hanem egy emberként, fiatalként, barátként, akihez imáikban kéréseikkel bármikor fordulhatnak.
Baloghné Budai Gyöngyvér, Budai Annamária, Rezsabek Andrea és Galambos-Nagy Erika főszervezők

Az album megtekintéséhez kattints a képre!