Népi játékok napja

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Népi Játék Napjához csatlakozott iskolánk október 9-én.
A hatodik órában a néptáncot tanuló elsős és másodikos tanulóink egy “vásári forgatag” közepébe csöppenve szívvel, lélekkel játszottak, táncoltak és énekeltek együtt. A képeken látható boldog arcok magukért beszélnek!
Köszönjük Zombori-Vig Zsófiának az ötletet és a megvalósítást!

Magyar népmese napja

18 éve ünnepeljük szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján a magyar népmeséket. Iskolánk közössége egy egész hét keretében emlékezett meg a jeles íróról és a magyar népmesékről. 

A hét napjain a felsős osztályok az alsós „testvérosztálynak” olvastak fel, játszottak el vagy meséltek el egy-egy magyar népmesét. Az alsós és felsős növendékeink egyaránt nagyon élvezték ezt az új és várhatóan ismétlődő programot.

Hétfőn öt 3.b osztályos tanulónk vett részt a Skarica Máté városi könyvtár által szervezett mesemondó versenyen, ahol szép eredményeket értek el.
Ács Hédi 2. helyezést, Weisz Alíz 3. helyezést ért el, Csordás Lilien, Bebők Paméla és Nagy Janka különdíjas lett. Gratulálunk növendékeinknek és Babarczi Éva tanárnőnek!

Csütörtökön Alsószentivánon jártunk, ahol egyházmegyei népmesei versenyt rendeztek járási iskolák részvételével is. 18 csapat, 72 diákja mérhette össze tudását a vetélkedő keretében. Iskolánkat a Wágner Luca, Kövesdi Honorka, Szadai Róza, Dusek Csaba összetételű csapat képviselte, akik az előkelő 3. helyezést érték el az érdi és a móri katolikus iskola mögött. Szívből gratulálunk a csodás eredményhez!

Köszönjük Baskiné Tóth Éva tanárnő felkészítő munkáját!

Zene világnapja

Október 1-jén volt a zene világnapja.
Ennek apropóján egész héten „zenei szüneteket” tartunk. Iskolánk diákjai, akik többen a Ránki György Alapfokú Művészeti iskola tanulói is jelentkezhettek előadásukkal. Nagy öröm számunkra, hogy egész héten szinte minden szünetben volt előadás. Szerdán az egész iskola Tóth Bálint vezetésével elénekelte a Szent István téren a „Meghívtál, hogy vízre lépjek” című dicsőítő dalt. A kezdeményezés jól sikerült, biztos lesz folytatása. Köszönjük növendékeink lelkesedését, öröm volt hallgatni és nézni őket!  

Előadók:

Borbély-Kovács Szonja és Timár Renáta 7.a – fuvola,

Baracskai Sára 8.a – hegedű,

Tóth Sára 8.a – hegedű,

Rugina Patrik Ozor 6.b –  zongora,

Samu Ákos 7.b – harsona,

Bukri Laura és Marton Szonja 7.a – gitár,

Sarkadi Lujza 6.b – szaxofon,

Békés Dóra 5.a – kalimba,

Lukács Lázás és Csébi-Pogány Attila 6.a – harsona-ének,

Sándor Száva 5.a furulya és Mikola Edit 5.a – zongora,

Cserna Míra 5.a – fuvola,

Máthé Miksa 5.a gitár és Szökő Anna, Szökő Szille 5.a – furulya,

Soós András 5.b – zongora,

Juhász Gábor 8.b – zongora,

Rátonyi Petra 6.a – cselló,

Puja Dóra 6.b ének Tóth Bálint zongora,

Ugrai Zoltán 7.b – kürt.

Szpisják Márk 6.b – gitár

Aktív Iskola Program

Sport Forum Hungary

Büszkén jelentjük be, hogy mi is ott vagyunk a 300 iskola között, akik részt vesznek az Aktív Iskola programban! Mit is jelent ez? A diákokat a testnevelésórákon kívül is arra ösztönözzük, hogy mozogjanak, például tanítás előtt, egyes tanórákon, tanórai szünetekben vagy a délután folyamán.

A program keretében vállaljuk, hogy a korábbiakhoz képest több és változatosabb mozgás- és sportlehetőséget biztosítunk iskolai keretek között.

Tudj meg többet a programról itt: www.aktiviskola.hu

A program keretében a Sport Forum Hungary nemzetközi konferencián képviselte iskolánkat Kókai Dávid igazgató úr. Mohay Bence moderálásával a kerekasztal beszélgetésen a Magyar Diáksport Szövetség elnökén, Balogh Gáboron kívül részt vett Szabóné dr Kaj Mónika az Aktív Iskola program szakmai vezetője, Dr. Baji Balázs a Nemzeti Sportügynökség sportszakmai és sportstratégiai vezérigazgató-helyettese, Beke Zsuzsa a program stratégiai partnere a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezetője, valamint Kókai Dávid a Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatója. 

Az aktív közlekedés hetében az Aktív iskola keretében valósult meg a „szentimrés lábbusz”, amely nagy siker volt közösségünk életében. Köszönjük a segítő szülőknek, nagyszülőknek, kiemelten: Losits Katalinnak, Magyar Bernadettnek, Kovács Erikának, Fedor Istvánnak, Schneider Domin Gyöngyinek, Kemény Andrásnak, Keményné Forgács Dórának, Strohmayerné Csányi Erzsébetnek, Fekete Zoltánnak és Viskiné Beátának. 

Október a szűzanya hónapja

Október a Szűzanya hónapja, a rózsafűzér különös tiszteletére ajánlott hónap. Iskolánk dr. Kallós Péter püspöki biztos atya és a Bodorné Kurucz Marianna vezetésével idén is csatlakozott az “Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért” kezdeményezéshez. Október 18-án 9:00 órakor minden Növendékünk és Kollégánk együtt imádkozott egytized rózsafűzért.

1956-os megemlékezés

Tisztelet a Hősöknek!

Iskolánkban a 7. évfolyamos tanulók segítségével emlékeztünk meg 1956-os forradalomról. A megható és színvonalas műsort összeállította és betanította: Besenyeiné Sallai Zsófia tanárnő, közreműködött Radácsi Zsuzsanna tanárnő és Tóth Bálint tanár úr. Az aulánk díszítése Mertl Attila tanár úr keze munkáját dicséri. Köszönjük munkájukat!