Komoly nemzetközi pályázat záró konferenciájának lehettünk házigazdái 2022. szeptember 12-13-án. A Magyar Diáksport Szövetség 2020-ban elnyerte az Európai Bizottság „Exchanges and mobility in sport” pályázatát a GEM (Grassroots exchange and mobility – empowering youth sport professionals) projekttel. A projektben 11 nemzetközi szervezet (közöttük az MDSZ) vett részt. A projekt lényege a mobilitás és tapasztalatcsere a testnevelés és diáksport területén, valamint az ehhez kapcsolódó “jógyakorlatok” feltárása, bemutatása.
A projekt keretein belül 4 konferencián valósult meg a partnerek közötti tapasztalatcsere (Bosznia-Hercegovina, Spanyolország, Egyesült Királyság), valamint a záró konferenciának Magyarország, azon belül is Rávkeve és a Szent Imre Katolikus Általános Iskola adott otthont.

A konferencia keretein belül hétfőn (többek között) “jógyakorlatként” a fesztivál jellegű testnevelésórai lebonyolítási formát, mint a gyermekek számára élményt biztosító aktivitási lehetőséget mutattuk be a partnereknek számára. Majd a 20 külföldi és közel 40 hazai szakember saját maga is kibróbálta a különféle kihívásokat és feladatokat. A keddi napon lábtoll-labda bemutató, templom túra, sárkányhajózás és Balabános városnézés volt az “étlapon”. Örömünkre szolgál, hogy vendégül láthattunk nemzetközi szinten is neves szakembereket: Dr. Claude Scheuert az Európai Testnevelési Egyesület (EUPEA) elnökét, Helen Vost hölgyet a Youth Sport Trust ügyvezető igazgatóját. A visszejelzések minden elképzelésünket felülmúlták. A környezetre, az iskolára, a szakmai színvonalra és a programokra is kiemelkedően pozitív elismeréseket kaptunk. 

Köszönjük a 3. évfolyamnak a bemutató foglalkozást. Kollégáinknak a munkát, türelmet. Fenntartónknak a Székesfehérvári Egyházmegyének az engedélyt, a támogatást és a nyugodt körülményeket, hogy ilyen színvonalas konferenciákat tudjunk megrendezni. A Magyar Diáksport Szövetségnek a felkérést. A programok szervezőinek a kiemelkedő színvonalon megvalósult eseményeket. 

  1. márciusában pedig a Székesfehérvári Egyházmegye által fenntartott oktatási intézményeiben testnevelést tanító pedagógusai részére szervezünk szakmai napot iskolánkban. 

Hálásak vagyunk, hogy egy ilyen komoly eseménynek lehettünk a házigazdái!