sok-sok futás

Futós hetet zártunk.
Csütörtökön rendezték a Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Pest Vármegyei döntőjét. Iskolánkat egy 26 fős delegáció képviselte. 

A II. korcsoportos lányok a csapatverseny középmezőnyében végeztek. A csapat tagjai: Puja Dóra, Mike Lili, Simon Lilla, Vadnai Lenke, Szíjjártó Hanga és Wágner Luca. 

A II. korcsoportos fiúk is a középmezőnyben futottak be. A csapat tagjai: Dudu Alex, Kemény Bence, Sándor Ádám, Szász Szabolcs, Urbán Márk, Fa Máté, Kovács Kálmán.

A III. korcsoportos lányok sem akartak lemaradni a II. korcsoportos csapatoktól, így ők is a középmezőnnyel értek célba.
A csapat tagjai: Gőgös Anikó, Ginál Gréta, Boros-Uri Léna, Marton Szonja, Szendrényi Krisztina. 

A III. korcsoportos fiúk a 8. helyen végeztek. A csapat tagjai: Dudu Junior, Zombori Vince, Györgypál Gergő, Kelemen Dávid, Halász Csongor, Nguyen Hai Péter, Schwarczenberger Bálint. 

Egyéniben Gőgös Anikó a 10. helyen ért célba!

A IV. korcsoportos fiúknál Boros-Uri Domonkos szenzációs futással az 1. helyen szakította át a célszalagot, így ő lett Pest Vármegye bajnoka! 

Szívből Gratulálunk Növendékeinknek! Köszönjük Dr. Novák Gáborné tanárnő és Simon Róbert tanár úr felkészítő és kísérő munkáját!

Vasárnap hatodik alkalommal került megrendezésre a Kis-Duna maraton, melynek ismét iskolánk volt a versenyközpontja. Szívből gratulálunk a Ráckeve 4 Szabadidősport Egyesületnek, kiemelten Mikola Bencének a kiemelkedő szervezésért és lebonyolításért! 

Nagyon örültünk, hogy szinte minden frissítőponton találkozhattunk iskolánk tanulóival és szüleikkel, akik önkéntesként segédkeztek a verseny lebonyolításában és a remek hangulatról gondoskodtak!

A versenyen 10 kilométeren négy kollégánk is indult: Dr. Novák Gáborné, Simon Róbert, Tóth Bálint és Kókai Dávid. A diákokat Gőgös Anikó és Ginál Gréta képviselte. Mindenki sikeresen teljesítette a távot. Gőgös Anikó korosztályában a 2. helyen végzett! 

Boros-Uri Domonkos a csütörtöki megnyert futam után a félmaratoni versenyszámban állt rajthoz, melyben összesítésben a hetedik, korosztályában az 1. helyen végzett! 

Szívből gratulálunk mindenkinek a teljesített távokhoz és az eredményekhez! 

JÁVA projektnap

A János Vitéz Alapítványunk második alkalommal is sikeresen pályázott az Ökumenikus Segélyszervezet Játék határokkal pályázatán. 

A pályázat az előzőekhez képest annyiban bővült, hogy az összes felső tagozatos diák számára megrendezésre került egy Élménynap. A gyerekek nagyon élvezték a különleges programokat, feladatokat! A szabaduló szobából minden osztály ügyesen kijutott! 
Bízunk benne, hogy ezzel az élménnyel is sikerült egy kicsi színt vinni a hétköznapokba!

Köszönjük Sáfrán Andrea igazgatóhelyettes asszony fáradhatatlan segítségét ebben a projektben is! 

Köszönjük a szülőknek a támogatást!

Kaán Károly természettudományi verseny

Április 14-én a Kaán Károly XXXI. Országos Természet- és Környezetismereti verseny megyei fordulójára iskolánkból Kelemen Dávid 5.osztályos, Ginál Gréta és Tódor Eszter 6.osztályos tanuló jutott be. A verseny Tápiószentmártonban került megrendezésre, ahol harminc 5.osztályos és harminc 6.osztályos tanuló vett részt.

A versenyfeladatlap megoldása után (melyen 100 pontot lehetett gyűjteni), a gyerekek Farmoson egy terepgyakorlaton vettek részt, ahol megismerkedtek az ott élő jellegzetes növény- és állatfajokkal. Majd egy újabb feladatlapot kellett megoldaniuk az ott hallott információkkal kapcsolatban. (Így újabb 20 pontot kaphattak.)
Bár az időjárás nem kedvezett, a terepgyakorlatot áztató esőben, hősként csinálták végig. De a gyerekek nagyon szép eredményeket értek el.

Kelemen Dávid 14., Ginál Gréta 11. és Tódor Eszter 1. helyezést ért el a verseny középdöntőjében. 

Így ebben az évben Tódor Eszter képviseli Pest megyét a verseny országos döntőjében Mezőtúron, mely 3 napos megmérettetés lesz.

Gratulálunk a sikeres felkészüléshez és eredményhez! Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra!

Köszönjük Ácsné Csereklei Zsuzsanna tanárnő felkészítő és kísérő munkáját, valamint Radácsi Zsuzsanna tanárnő segítségét a felkészülésben.

Föld napi akadályverseny

Iskolánk csapata idén is részt vett a Föld napja alkalmából rendezett Egyházmegyei akadályversenyen Lajoskomáromban. Remek hangulatban, gyönyörű környezetben és sok érdekes feladat megoldása után csapatunk ismét az 1. helyen végzett! 

A csapat tagjai: Bécsi-Farooq Zamira, Schwarzenberger Barnabás, Fedor Olívia, Kovács Regő, Gerstenbrein Kira, László Áron, Badits Vanda, Haug Péter.

Szívből gratulálunk Nekik! 

Köszönjük Radácsi Zsuzsanna tanárnő segítségét növendékeink felkészítésében!

Diákolimpia – atlétika többpróba

2023. 04. 19-én Boros-Uri Domonkos a Diákolimpia Mezei Futóbajnokság országos döntőjében 17. helyen ért célba! Szívből gratulálunk neki! Köszönjük Tóth Erika tanárnő kísérő munkáját!

Tegnap több csapatunk is részt vett Kiskunlacházán az Atlétika Többpróba Diákolimpia körzeti döntőjén.
Az alábbi szép eredmények születtek:

I. korcsoportos fiú csapat I. hely. Csapattagok: Dudu Alex, Urbán Márk, Fa Máté, Kemény Bence, Szász Szabolcs.

Egyéniben: Dudu Alex I. hely, Urbán Márk II. hely.

I. korcsoportos lány csapat III. hely. Csapattagok: Zombori Anna, Wágner Luca, Puja Dóra, Simon Lilla, Mike Emese, Cserna Mira.

Egyéniben: Puja Dóra I. hely. 

III. korcsoportos fiú csapat I.hely. Csapattagok: Zombori Vince, Kelemen Dávid, Dimitrovics Damján, Dobri Szilárd, Halász Csongor, Nguyen Hai Dang.

Egyéniben: Dimitrovics Damján I. hely, Zombori Vince III. hely.

III. korcsoportos lány csapat III. hely. Csapattagok: Gőgös Anikó, Szendrényi Krisztina, Bali Léna, Ginál Gréta, Marton Szonja.

I. korcsoportos lány csapat II. hely. Csapattagok: Zombori Zita, Samu Szellő, Berta Flóra, Darók Bernadett, Bezsenyi Nikolett, Puja Petra.

Szívből gratulálunk növendékeinknek a sikeres felkészüléshez és a kiváló eredményekhez! Az első helyezett csapatok és egyéni versenyzők továbbjutottak a megyei döntőre.

Köszönjük Sáfrán Ferencné, Dr. Novák Gáborné, Mikola Bence, Zombori-Vig Zsófia, Keményné Forgács Dóra és Vadkerti Tóth Rita segítségét a mai versenyen!

Egyházmegyei focibajnokság

Iskolánk II. korcsoportos csapata Egyházmegyei focibajnokságon a “Szent László-kupán” vett részt Bicskén.

A Dusek Csaba, Lukács Boldizsár, Dudu Alex, Dudu Ola, Kabarcz Zalán, Bebők Paméla, Gőcze Zénó összetételű csapat az előkelő negyedik helyezést érte el. Gratulálunk a csapatnak! Köszönjük Tóth Erika tanárnő felkészítő és kísérő munkáját!

virágültetés

Április 28-án szülői közösségünk virágosítást szervezett. Megszépült és virágokkal telt meg a belső két virágágyás illetve az utcafronti ablakokba kikerültek a muskátlival ültetett virágládák is. Előzetes engedély után virágok kerültek a Szent István térhez tartozó városi virágtartókba is. Bízunk benne, hogy így hozzá tudtunk járulni a szebb utcaképhez! Köszönjük Losonczi Boglárka és Kuruczné Ugrai Kata szevrző munkáját, valamint a szép számmal megjelent szülői közösség segítségét! Hálásak vagyunk a rengeteg felajánlott virágért, köszönjük!