ÖKO-KLUB

A 2021/2022-es tanévben elindítottunk egy olyan szakkört, ahol a környezettudatos gondolkodás került a középpontba. Második osztálytól felső tagozatig vegyesen jöttek az osztályokból az érdekődő, természetbarát diákok. ÖKO-Klubnak neveztük el a szakkört.

Miután tisztáztuk, hogy mi is az az ökológia, megterveztük, hogy az első félévben mit tegyünk a jó ügyért. Céljaink között szerepelt, hogy ne csak magunkat neveljük környezettudatosságra, hanem az iskola többi diákjához is eljuttassuk az üzenetünket. Mindezt játékosan, akár a családokat bevonva szerettük volna megtenni. A diákok lelkesedését mutatja, hogy egyre többen csatlakoztak év közben is a szakkörhöz. Valamint folyamatosan érkeztek újabb és újabb ötletek, meglepetések. Hogy egyet említsek: miután az egyik alkalom témája a csomagolóanyagok minimalizálása volt, Tódor Eszter 5. osztályos tanulónk minden szakkörösnek varrt ajándékba egy bevásárláshoz rendszeresen használható, mosható zöldségtartó tasakot. Ezúton is köszönjük neki a kedves és praktikus ajándékot!

Álljon itt néhány kép a zöldségnépszerűsítő, azaz hogyan készítsünk egészséges és finom rágcsálnivalót elnevezésű délutánunkról! Szerintem a képek jól árulkodnak a lelkesedésről és a remek hangulatról!