Madáretető

Kedves madarak! Legyetek a vendégeink!
Az ÖKO-Klubosok első ötlete, hogy készítsünk együtt madáretetőt az iskola udvarára télire, hamar iskolai mozgalommá nőtte ki magát.

Kitaláltunk, hogy hirdessünk meg egy madáretető-készítő versenyt. A cél az volt, hogy újrahasznosított anyagokból készüljenek az etetésre alkalmas tárgyak. Minden képzeletünket felülmúlta, hogy 43 diákot mozgatott meg az esemény! Az aulánkban ámulva járkáltak a gyerekek és tanárok a szebbnél szebb madáretetők között. Kreatív és okos módon kaptak új életet befőttes vagy éppen cumis üvegek, műanyag flakonok, tálak. De még cipő is akadt, aki ezentúl túrázás helyett a madarakat szolgálja.

A tanároknak igen nehéz feladat volt 3 legötletesebb madáretetőt kiválasztani, amely ezentúl az iskola udvara környékén éldegélő madaraknak ad új esélyt a túlélésre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a tanáronként leadott 3 szavazat után szinte mindegyik etető kapott legalább egy szavazatot.
Hálásak vagyunk a JÁVA alapítványnak, hogy támogatott minket az ajándékok finanszírozásában! Minden résztvevő kaphatott egy apróságot. Megérdemelték, hiszen kivétel nélkül ötletes és szépen kivitelezett etető érkezett be! A három legjobbnak megítélt madáretető pedig már szolgálatba állt a sulink udvarán!
Kedves madarak! Egészségetekre!