“Kezdetben vala a tánc”

A Budapesti Filharmóniai Társaság előadásában a „Kezdetben vala a tánc” című előadást hallgatták meg 5-7. évfolyamos növendékeink az elmúlt héten a Lázár Ervin Program keretein belül.
Köszönjük a színvonalas előadást!

AdyMatek verseny

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium által megrendezett AdyMatek11 versenyen Szőgyényi Zalán 1. helyezést, míg Szőke Fábián 2. helyezést ért el a 6. évfolyamosok versenyén! Szívből gratulálunk nekik, büszkék vagyunk rájuk!
Köszönjük Pelyvásné Fodor Lívia tanárnő felkészítő munkáját!

Asztalitenisz diákolimpia

Szívből gratulálunk Növendékeinknek! Köszönjük a Ráckevei Asztalitenisz Egyesület, kiemelten Csömöri János munkáját! 

“November 17- én pedig megrendezésre került a Diákolimpia területi fordulója. A versenyen 6 település 8 oktatási intézményének 61 diákja vett részt. (Ráckeve, Makád, Áporka, Kiskunlacháza, Szigetbecse, Szigetcsép, Dömsöd.)

Remek hangulatban zajlottak a mérkőzések, sok szoros és komoly játékerőt képviselő mérkőzést láthattunk. A legfiatalabb versenyző 8, a legidősebb 18 éves volt. 9 kategóriában összesen 177 meccset játszottak a gyerekek. Öröm volt látni, ahogy szurkoltak egymásnak a diákok. A sportág szeretetét mutatta meg, hogy ha felszabadult egy asztal versenyen kívül is folyamatosan játszottak rajta a versenyzők. Összességében elmondhatjuk, hogy egy sikeres versenynapon vagyunk túl, ahol érzésünk szerint minden résztvevő az elért eredménytől függetlenül boldogan távozott. 

Az eseménynek a Szent Imre Katolikus Általános Iskola adott otthont, melyet ezúton is köszönünk! 

A rendezvényt támogatta a Mary Rose Kft, Mineral Logistics Kft, Korax Kft, Csöme Kft, valamint a Varga alma. A segítő szándéknak köszönhetően a résztvevőknek tudtunk biztosítani egész nap szendvicset, vizet, almát, valamint a nyertesek nagy örömére egy- egy csokoládét. 

Eredmények:

I-II. korcsoport fiú egyéni

  1. helyezett: Simon Vince Szent Imre Katolikus Általános Iskola
  2. helyezett: Bajkai- Pálfi Kristóf Szent Imre Katolikus Általános Iskola

III-IV. korcsoport fiú egyéni

  1. helyezett: Tári Norbert Szigetbecse-Makád Általános Iskola Domin Dávid Szent Imre Katolikus Általános Iskola

III-IV korcsoport lány egyéni

  1. helyezett: Rátonyi Lilla Petra Szent Imre Katolikus Általános Iskola
  2. helyezett: Sándor Petra Szent Imre Katolikus Általános Iskola
  3. helyezett: Marton Szonja Szent Imre Katolikus Általános Iskola 

Csapatversenyek:

I-II. korcsoport fiú továbbjutó csapata: Szent Imre Katolikus Általános Iskola- Ambrus Gyila, Bajkai- Pálfi Balázs, Bajkai-Pálfi Kristóf, Bajkai- Pálfi László

  1. helyezett: Szent Imre Katolikus Általános Iskola- Bajkai-Pálfi Ádám, Gőcze Zénó, Simon Vince

III-IV. korcsoport lány továbbjutó csapata: Szent Imre Katolikus Általános Iskola- Sarkadi Lujza, Rátonyi Lilla Petra, Racskó Ágnes, Sári Adrienn

III-IV. korcsoport fiú csapat:

  1. helyezett: Szent Imre Katolikus Általános Iskola- Nguyen Hai Péter, Juhász Ádám, Domin Dávid”

Forrás: RATE-Ráckevei Asztalitenisz Egyesület

Táncolni mindenki tud!

A Budapesti Filharmóniai Társaság közreműködésében a “Táncolni mindenki tud – Hallgasd meg, éld át, táncold el!” – című előadáson vettek részt a 2-3-4. évfolyamos növendékeink! Igazán színvonalas, interaktív műsor volt! Köszönjük a Lázár Ervin Program szervezőinek a lehetőséget!

First Lego

Újabb pályázatot nyert iskolánknak a János Vitéz alapítvány! A pályázat részeként megkaptuk a First Lego League terepasztalt és a nevezési díj kiegyenlítését a versenyre! Köszönjük Csordás Sándornak, aki elkészítette a fa alapot a terepasztalhoz! High-Tech szakköröseink pedig el is kezdtek a felkészülést a februári megmérettetésre! Külön öröm, hogy elballagott két diákunk, Vitéz és Máté is csatlakozott a csapathoz!
Köszönjük Morvai Cintia tanárn
ő munkáját!