Tisztelt Szülők!

Sajnálatosan a napi fertőzöttek száma emelkedő tendenciát mutat. Iskolánk mindent elkövet annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük az esélyét annak, hogy nálunk is felüsse fejét a COVID-19!

Ennek érdekében 2020. 10. 19. hétfőtől az 5-6. évfolyamon is kötelező lesz a maszk viselése a közösségi terekben.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy felkészüljünk és valódi stratégiával rendelkezzünk a váratlan események kapcsán. Jelenleg együtt kell élnünk az új kórokozóval, de mindezt úgy, hogy ne a félelem járja át mindennapjainkat! Az iskola életét próbáljuk a járványügyi szabályok betartása mellett nem kizárólag a kötelezően ellátandó oktatási keretek közé szorítani, hanem a gyermekek számára – osztály szinten – élménnyel megtöltött napokat, illetve nem formális” tanulási kereteket is biztosítani! Továbbra is kérem Önöket, hogy csak és kizárólag az iskola által közétett információkat tekintsék hitelesnek.

A szülői értekezleten elhangzott, hogy készülünk egy intézkedési tervvel arra az esetre, ha iskolánk is érintett lenne a járvánnyal kapcsolatban. Ennek eredményeként szeretném pár pontban ismertetni Önökkel a fontosabb irányelveinket.

1. Minden olyan érintett eshetőségre elkészültek az útvonalak, amelyek a normál tanítási rendet bármilyen formában megbonthatják és részben vagy egészben átállást kívánnak digitális oktatásra.

2. Az online oktatás felülete a Teams platform lesz. Kérem lépjenek be Önök a felületre, illetve segítsenek a gyermeküknek is. Kollégáim a hetekben ezt a felületet is alkalmazni fogják annak érdekében, hogy a gyerekek is rutint szerezzenek az alkalmazás használatában.

3. A Teams felületen elkészültek az idei osztálycsoportok, a belépési kódokat a napokban megkapják az elsős és új tanulóink, idősebb diákjaink a tavalyi kódokkal tudnak belépni.

4. Igény esetén kiscsoportos foglalkozások keretében segítséget tudunk biztosítani Önöknek is a Teams felület használatát illetően. Ezzel és a digitális oktatással kapcsolatban egy kérdőívet állítottunk össze az Önök részére, amelynek linkjét a napokban meg fogják kapni. Kérem 2020. 10. 19-ig töltsék ki a kérdőívet.

5. Kollégáim elkészítettek egy kéthetes periódust felölelő „válságcsomagot”, amely a digitális oktatásban alkalmazható anyagokat tartalmaznak. Alsóban évfolyamszinten, felsőben tantárgyi csoportokban kerültek kidolgozásra a dokumentumok!

6. Az anyagokat (kilépve a tantermi oktatás keretei közül) jellemzően kutatómunka, projekt készítés, kötelező olvasmányok feldolgozása, gyakorló/ismétlő feladatsorok és komoly tantárgyközi ismeretek jellemzik majd.

7. Tudjuk, hogy az online oktatás komoly terhet ró a szülőkre is, ezért az alsó tagozaton a pedagógusok határozzák meg, hogy tartanak vagy nem tartanak online órát, felső tagozaton pedig 6 óra/hét-ben maximalizáltam a tartható online órák számát.

8. A digitális oktatás nem egyenlő a normál, iskolai környezetben megvalósuló oktatással, ezért a kéthetes időintervallumban jeggyel történő értékelés nem lesz, viszont folyamatkövető értékelések lehetnek.

Együttműködésüket köszönve:

Ráckeve, 2020. 10. 12.

page2image1362784