Adventi udvar

Az időjárás idén nem kedvezett, így az aulában rendeztük meg idén az “Adventi udvar” nevű rendezvényünket! 

Köszönjük az Szmk és a János Vitéz Alapítvány szervező munkáját! 

Talán kijelenthető, hogy bár máshogy, ahogy szerettük volna, de nagyon jól sikerült rendezvényen vettünk részt! 

Köszönjük!

Pályaorientációs- és egészségnap

Pályaorientációs- és egészségnapot tartottunk iskolánkban. 

Az alsó tagozatos növendékeink az egészséges ételek és az elfogadás témái köré csoportosították a mai délelőtt programjait. Köszönjük az alsós kollégák közreműködését!

Felső tagozaton a pályaorientáció volt a fókuszban. Köszönjük Váczi Gergelynek, hogy megismertette diákjainkat az újságírás és televíziózás világával! Köszönjük Újvárosi Csilla iskolarendőrnek és a Ráckevei kapitányság dolgozóinak, hogy izgalmas, interaktív előadással mutatták be a rendőrség munkáját! Köszönjük Budai Andrásnak a Via Sacra utazási iroda tulajdonosának, hogy mesélt az utazásszervezés szépségeiről! Köszönjük Éliás Kata és a Duna Relax Hotelnek, hogy megmutatták a szállodát és meséltek a működéséről! Köszönjük Kállai Melinda és a ráckevei Tourinform iroda dolgozóinka a ráckevei városnézést és az iroda működésének bemutatását! Köszönjük Schenk Józsefnek, hogy elkalauzolta diákjainkat az informatika világába. Köszönjük Viskiné Bécsi Katalin tanárnő szervező munkáját és kollégáink lebonyolító segítségét! Ismét tartalmas napon vagyunk túl.

Múzeumpedagógia

Irodalom, hon- és népismeret tanóra keretében múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt iskolánk 6.a osztályos tanulói. A foglalkozás során régi mesterségek eredetével, eszközeivel ismerkedtek meg. Mit csinálhatott a kulcsár? Mit őrzött a csősz? Milyen alapanyagra volt szüksége a kovácsnak? Vajon mi köze lehet az Egri csillagokhoz a mesterségeknek? Ez majd -az ily módon előkészített- irodalomórán fog kiderülni. Köszönjük az Árpád Múzeumnak, hogy fogadta Növendékeinket! Külön köszönet Barbulszka Gabriellának, aki a foglalkozást vezette. Köszönjük Tóth Annamária tanárnő szervező és Tóth Hajnalka tanárnő kisérő segítségét!

Betlehemes műsor

Iskolánkban hagyomány, hogy a 4. évfolyam készül a betlehemes műsorral. Idén 30 gyermekkel indultunk útnak a Kazinczy úti Katolikus Szeretetszolgálat Szent Mihály Otthonába és a Fidélió Időskorúak Emeltszintű Otthonába.

A gyerekek szívvel-lélekkel készültek, hogy az Időseknek is elvigyék a karácsonyi örömhírt. A nénik és a bácsik könnyes szemmel nézték a gyerekek előadását, bekapcsolódtak az ismertebb énekekbe. A szereplők visszatérve az osztályaikhoz élménybeszámolót tartottak, ahol elmondásuk alapján ráéreztek arra, hogy betlehemes műsorukkal nemcsak adtak, hanem nagyon sokat “kaptak”. Jó volt hallani tőlük, hogy mennyire megérintette őket az a különleges, szeretetteljes légkör, amivel fogadták őket.” Bodorné Kurucz Mariana

Köszönjük Bodorné Kurucz Mariana tanárnőnek a felkészítést. Dr. Kallós Péter Pál püspöki biztos atya támogatását és jelenlétét. Hella Csaba, Zombori-Vig Zsófia és Viskiné Rózsa Beáta kisérő segítségét!

Népdaléneklési verseny

December 13-án népdaléneklési háziversenyt rendeztünk. A versenyen a sok alsós gyermek mellett már felsőből is voltak indulók! Gratulálunk Növendékeinknek!

  1. évfolyamon 3. helyezést ért el Gózony Gréta és Tokodi Rita, 2. helyezést ért el Wágner Zoé, 1. helyen végzett Bak Larina.
  2. évfolyamon 3. helyezést ért el Viski Nóra, 2. helyezést ért el Staszkiv Bíborka és Szanyó Janka, 1. helyen végzett Kovács Kátya és Asztalos Emma.
  3. évfolyamon 3. helyezést ért el Fuchs Hanna és Nagy Janka, 2. helyezést ért el Beliczay Hanna és Ács Hédi, 1. helyen végzett Quynh Teréz és Weisz Alíz.
  4. évfolyamon 3. helyezést ért el Borbély-Kovács Vencel, 2. helyezést ért el Fritz Martin és Novák Jázmin, 1. helyen végzett Tomán Zoé és Wágner Luca.

Felsőben 2. helyezést ért el Ambrus Orsolya és Csébi-Pogány Atilla, 1. helyezést ért el Kurucz Hanna és Racskó Ágnes!

Köszönjük Kecskésné Horuczi Csilla szervezését, Hegedűs Luca és Tóth Bálint zsűriben végzett munkáját!