+36 24 422 803

hírek

Hírlevél 10.22.

Tisztelt Szülők! Köszönettel tartozom Kollégáim és az Önök irányába is. A közös felelősségvállalás, a szabályok betartásának és betartatásának eredményeképpen az őszi szünet úgy köszönt ránk, hogy semmilyen rendkívüli intézkedést nem volt szükséges elrendelnünk az...

Novemberi programok

02 nov. Őszi szünet utáni első tanítási nap 02-05 nov. Szent Imre hét 05 nov. Szent Imre Nap - közös iskolamise 6 nov. 1-6. osztályosoknak egészség nap7-8. osztályosoknak pályaorientációs nap 30 nov. I. adventi gyertyagyújtás

Októberi programok

05 okt.08:00 Közös iskolamise a felsősöknek06 okt.Megemlékezés az aradi vértanúkról, osztályszinten14 okt.Pedagógus lelki gyakorlat Horváth Imre atyával19-20 okt.Paks II. Interaktív kiállítás 7. és 8. évfolyamosoknak Farkas Anikó tanárnővel22 okt.Megemlékezés az...

Hírlevél 10.13.

Tisztelt Szülők! Sajnálatosan a napi fertőzöttek száma emelkedő tendenciát mutat. Iskolánk mindent elkövet annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük az esélyét annak, hogy nálunk is felüsse fejét a COVID-19! Ennek érdekében 2020. 10. 19. hétfőtől az 5-6....

Magyar- és Európai Diáksport Nap iskolánkban

A Magyar- és az Európai Diáksport Napját ünnepeltük közös és felhőtlen mozgással, testnevelésórai keretek között. A járványügyi protokollt betartva osztályszinten 6 állomást próbáltak ki tanulóink. Volt asztalitenisz, streetball, floorball, akadálypálya, sárkányhajó,...

Szeptemberi programok

07 szept. 08:00 Közös iskolamise 13 szept. 17:00 Diákmise 21 szept. Elsőáldozási próba, közös szentmise az elsőáldozók szüleivel, keresztszüleivel 24 szept. Elsőáldozási előkészítő 25 szept. 09:00-11:40 Magyar Diáksport Napja(sportrendezvények osztályszinten a...

Covid-19 tájékoztatás

Tisztelt Szülők! A mai nappal kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév, annak érdekében, hogy az évet a hagyományos munkarendben megkezdettek szerint a lehető legtovább fenntartsuk, kérem az alább hozott intézkedések elolvasását és tudomásulvételét! Az Emberi Erőforrások...

Tanévkezdés

TANÉVKEZDÉS A SZENT IMRE KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN Tisztelt Szülők! A tanév kezdetéről az alábbi információkat szeretnénk Önökkel megosztani: 2020. augusztus 30. (vasárnap): 16:00 óra Veni Sancte és tanévnyitó ünnepély jó idő esetén az iskola udvarán kerül...

Füzet- és eszközlista a 2020/21-es tanévre

Kedves Szülők! Itt találhatják a 2020/21-es tanévre előírt füzet-és eszközlistát évfolyamonkétni bontásban. Kérjük, hogy a felszereléseket a következő tanév kezdésére beszerezni szíveskedjenek! Ha a tavalyi taneszköz közül valami még használható, természetesen nem...

Elsőáldozásra készülők egyházmegyei lelki napja Székesfehérváron

"A Székesfehérvári Egyházmegye plébániáiról érkező mintegy 500 gyermeknek, szüleiknek és hitoktatóiknak találkozóját szervezték meg Fehérváron. A gazdag élményekkel teli lelki nap azoknak szólt, akik a 2020-ban, Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus...
Tisztelt Szülők!
A mai nappal kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév, annak érdekében, hogy az évet a hagyományos munkarendben megkezdettek szerint a lehető legtovább fenntartsuk, kérem az alább hozott intézkedések elolvasását és tudomásulvételét!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiküldött intézkedési terv alapján összeállítottuk a Szent Imre Katolikus Általános Iskolára vonatkozó eljárásrendet, amely kiterjed a gyerekekre, a pedagógusokra, az iskola technikai dolgozóira, a szülőkre egyaránt. Az osztályfőnökök a belső szabályrendszerrel az első tanítási napon megismertetik a tanulókat, és amennyiben szükséges napi rendszerességgel megismétlik azt.
Kérem, hogy mindannyiunk egészsége védelmében kiemelten figyeljenek az alábbi szabályokra:
 • Kérjük, hogy gyermeküket csak egészségesen engedjék iskolába! Ezt nyilatkozatban kérjük megerősíteni, amelyet az osztályfőnököktől kapnak majd meg!
 • Kérjük, gyermeküket csak akkor engedjék iskolába, ha nem észlelhetők nála az alábbi tünetek: láz, hőemelkedés, felső légúti tünetek (torokfájás, köhögés), hányás, hasmenés, súlyosabb bőrelváltozás!
 • Amennyiben a fent említett tűnetet valamelyik gyereknél észleljük az iskolában, elkülönítjük az erre előkészített helyiségbe. Az értesítést követően a szülőnek kötelező mielőbb hazavinnie a gyereket. A mindenkori járványügyi megelőzési intézkedések protokollja szerint értesíteni kell a háziorvost, és az ő utasításait követni.
 • A gyerekek lázát az iskolába lépéskor megmérjük (érintés nélküli hőmérővel), amennyiben lázat észlelünk, a fenti eljárásrendet követjük (kontroll lázmérést követően).
 • Amennyiben a beteg gyermek legalább 3 napja láztalan, és a légúti tünetei megszűntek, valamint a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, orvosi igazolás ellenében a gyermek újra látogathatja az iskolát!
 • Amennyiben a gyereknél koronavírus gyanúja vagy igazolt fertőzés áll fenn, a szülőnek kötelező az iskolát értesítenie a szentimreiskola.rackeve@gmail.com vagy (24) 422 803 telefonszámon!
 • A külföldről való hazautazás esetén a családoknak a mindenkori járványügyi megelőzési intézkedések protokollját kell követniük, és erről az iskolát értesíteni.
 • Erre a tanévre visszavonásig módosítottuk a szülők által igazolható napok számát, a tanévben 10 napot igazolhat szülő. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.
 • Azoknál a tanulóknál, akik tartós betegségük okán a veszélyeztetett csoportba tartoznak, egyéni megbeszélés alapján meghatározzuk a gyermek, a család és az iskola számára a legbiztonságosabb és leghatékonyabb eljárást!
 • A közösségi, illetve szociális terekben igyekszünk betartani és betartatni a 1,5 m-es távolságot, de az időjárási körülményeket figyelembe véve a reggeli gyülekező, a szünetek és a délutáni várakozás tekintetében igyekszünk a lehető legtöbb időt a szabadban tölteni.
 • Az osztályok elkülönítésére nagy gondot fordítunk a tanórák megszervezésénél (kivétel az évfolyamokon történő csoportbontás).
 • Reggel a szülők csak a külső bejárati ajtóig kísérhetik a gyerekeket, hazamenetelkor az alsós gyerekeket a Pauer püspök sétány (piactér) irányában található kapunál lehet várni, a felsős tanulók a főbejáraton hagyják el az iskolát! 16:00 óra után a délutáni ügyelet alatt már csak kizárólag a főkapunál lehet a gyermeket várni!
 • Az elsős szülők a gazdasági bejáraton (plébánia melletti tolókapu) engedhetik be gyermeküket és az első hét után kizárólag hétfő reggel és péntek délután léphetnek be az épületbe – szájmaszkban és kézfertőtlenítés után!
  Indokolt esetben – előre egyeztetve – a szülők és a külső partnerek csak szájmaszkban, kézfertőtlenítés után léphetnek be az épületbe.
 • Ebben a félévben nem lesznek olyan egyházmegyei rendezvények, versenyek, amelyek jelenlétet kívánnak. Intézményen belül úgy szervezzük majd meg a rendezvényeket, versenyeket, hogy az osztályok tanulói lehetőség szerint ne keveredjenek – a tantermi megoldásokra fókuszálunk.
 • Az iskola helyiségeit naponta többször fertőtlenítő hatású tisztítószerrel takarítjuk, (fertőtlenítve a kilincseket, korlátokat és kapcsolókat).
 • A testnevelésórákat a Magyar Diáksport Szövetség által összeállított irányelvek mentén igyekszünk megszervezni – https://www.mdsz.hu/hirek-hu/mdsz-hu-hu/2020/08/27/a-magyar-diaksport-szovetseg-allasfoglalasa-es-iranymutatasai-az-iskolai-testneveles-es-diaksport-megvalositasara-a-covid-19-pandemiaval-osszefuggo-jarvanyugyi-keszultseg-idoszakaban/
 • A testnevelésórákra (+néptánc) történő átöltözések előre meghatározott rendben zajlanak – az 1-3. évfolyamos tanulók az osztálytermekben, tanári felügyelet mellett öltöznek át, a felsőbb évfolyamosok csúsztatott időbeosztással a tornatermi öltözőkben.
 • A szülői értekezletek az osztályfőnökök által közölt eljárásban bonyolítjuk le (nagyobb helységben, védőtávolság betartásával, szájmaszkban, kézfertőtlenítés után)!
Tisztelettel:
Kókai Dávid 
igazgató
Kótai Róbert
püspöki biztos
Ráckeve, 2020 szeptember. 1.