+36 24 422 803

hírek

Magyar- és Európai Diáksport Nap iskolánkban

A Magyar- és az Európai Diáksport Napját ünnepeltük közös és felhőtlen mozgással, testnevelésórai keretek között. A járványügyi protokollt betartva osztályszinten 6 állomást próbáltak ki tanulóink. Volt asztalitenisz, streetball, floorball, akadálypálya, sárkányhajó,...

Szeptemberi programok

07 szept. 08:00 Közös iskolamise 13 szept. 17:00 Diákmise 21 szept. Elsőáldozási próba, közös szentmise az elsőáldozók szüleivel, keresztszüleivel 24 szept. Elsőáldozási előkészítő 25 szept. 09:00-11:40 Magyar Diáksport Napja(sportrendezvények osztályszinten a...

Covid-19 tájékoztatás

Tisztelt Szülők! A mai nappal kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév, annak érdekében, hogy az évet a hagyományos munkarendben megkezdettek szerint a lehető legtovább fenntartsuk, kérem az alább hozott intézkedések elolvasását és tudomásulvételét! Az Emberi Erőforrások...

Tanévkezdés

TANÉVKEZDÉS A SZENT IMRE KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN Tisztelt Szülők! A tanév kezdetéről az alábbi információkat szeretnénk Önökkel megosztani: 2020. augusztus 30. (vasárnap): 16:00 óra Veni Sancte és tanévnyitó ünnepély jó idő esetén az iskola udvarán kerül...

Füzet- és eszközlista a 2020/21-es tanévre

Kedves Szülők! Itt találhatják a 2020/21-es tanévre előírt füzet-és eszközlistát évfolyamonkétni bontásban. Kérjük, hogy a felszereléseket a következő tanév kezdésére beszerezni szíveskedjenek! Ha a tavalyi taneszköz közül valami még használható, természetesen nem...

Beiratkozás – VÁLTOZÁS!

BEIRATKOZÁS A SZENT IMRE KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA ÁPRILIS 6-22. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, idén intézményünkbe a beiratkozás elektronikus úton (Kréta rendszeren keresztül) történik.  A változások azt jelentik, hogy elmarad a regisztráció és a...

Alsós nyílt nap

Kedves szülők és érdeklődők! Szeretettel meghívjuk Önöket iskolánk alsós tagozatos diákjainak nyílt tanítási napjára.  Várunk minden kedves érdeklődőt a következő programmal:

Iskola-előkészítő

Kedves szülők és érdeklődők! Iskolánk 2020. január 13-án, hétfőn délután 16:15 órai kezdettel tartja az első iskola-előkészítőjét. Szeretettel várjuk foglalkozásainkra a 2020/21. tanévben első osztályt kezdő nagycsoportos óvodásokat. A foglalkozásokat heti...

Felsős nyílt nap

Kedves szülők és érdeklődők! Szeretettel meghívjuk Önöket iskolánk felsős tagozatos diákjainak nyílt tanítási napjára. Jöjjenek el, nézzék meg gyermeküket, hogyan tanul, viselkedik a különböző órákon!  Szeretettel várunk minden kedves...
Tisztelt Szülők!
A mai nappal kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév, annak érdekében, hogy az évet a hagyományos munkarendben megkezdettek szerint a lehető legtovább fenntartsuk, kérem az alább hozott intézkedések elolvasását és tudomásulvételét!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiküldött intézkedési terv alapján összeállítottuk a Szent Imre Katolikus Általános Iskolára vonatkozó eljárásrendet, amely kiterjed a gyerekekre, a pedagógusokra, az iskola technikai dolgozóira, a szülőkre egyaránt. Az osztályfőnökök a belső szabályrendszerrel az első tanítási napon megismertetik a tanulókat, és amennyiben szükséges napi rendszerességgel megismétlik azt.
Kérem, hogy mindannyiunk egészsége védelmében kiemelten figyeljenek az alábbi szabályokra:
 • Kérjük, hogy gyermeküket csak egészségesen engedjék iskolába! Ezt nyilatkozatban kérjük megerősíteni, amelyet az osztályfőnököktől kapnak majd meg!
 • Kérjük, gyermeküket csak akkor engedjék iskolába, ha nem észlelhetők nála az alábbi tünetek: láz, hőemelkedés, felső légúti tünetek (torokfájás, köhögés), hányás, hasmenés, súlyosabb bőrelváltozás!
 • Amennyiben a fent említett tűnetet valamelyik gyereknél észleljük az iskolában, elkülönítjük az erre előkészített helyiségbe. Az értesítést követően a szülőnek kötelező mielőbb hazavinnie a gyereket. A mindenkori járványügyi megelőzési intézkedések protokollja szerint értesíteni kell a háziorvost, és az ő utasításait követni.
 • A gyerekek lázát az iskolába lépéskor megmérjük (érintés nélküli hőmérővel), amennyiben lázat észlelünk, a fenti eljárásrendet követjük (kontroll lázmérést követően).
 • Amennyiben a beteg gyermek legalább 3 napja láztalan, és a légúti tünetei megszűntek, valamint a tünetek kezdete után legalább 10 nap eltelt, orvosi igazolás ellenében a gyermek újra látogathatja az iskolát!
 • Amennyiben a gyereknél koronavírus gyanúja vagy igazolt fertőzés áll fenn, a szülőnek kötelező az iskolát értesítenie a szentimreiskola.rackeve@gmail.com vagy (24) 422 803 telefonszámon!
 • A külföldről való hazautazás esetén a családoknak a mindenkori járványügyi megelőzési intézkedések protokollját kell követniük, és erről az iskolát értesíteni.
 • Erre a tanévre visszavonásig módosítottuk a szülők által igazolható napok számát, a tanévben 10 napot igazolhat szülő. Igazolt hiányzásnak tekintendő továbbá, ha a gyermek, a tanuló hatósági karanténba kerül a részére előírt karantén időszakára.
 • Azoknál a tanulóknál, akik tartós betegségük okán a veszélyeztetett csoportba tartoznak, egyéni megbeszélés alapján meghatározzuk a gyermek, a család és az iskola számára a legbiztonságosabb és leghatékonyabb eljárást!
 • A közösségi, illetve szociális terekben igyekszünk betartani és betartatni a 1,5 m-es távolságot, de az időjárási körülményeket figyelembe véve a reggeli gyülekező, a szünetek és a délutáni várakozás tekintetében igyekszünk a lehető legtöbb időt a szabadban tölteni.
 • Az osztályok elkülönítésére nagy gondot fordítunk a tanórák megszervezésénél (kivétel az évfolyamokon történő csoportbontás).
 • Reggel a szülők csak a külső bejárati ajtóig kísérhetik a gyerekeket, hazamenetelkor az alsós gyerekeket a Pauer püspök sétány (piactér) irányában található kapunál lehet várni, a felsős tanulók a főbejáraton hagyják el az iskolát! 16:00 óra után a délutáni ügyelet alatt már csak kizárólag a főkapunál lehet a gyermeket várni!
 • Az elsős szülők a gazdasági bejáraton (plébánia melletti tolókapu) engedhetik be gyermeküket és az első hét után kizárólag hétfő reggel és péntek délután léphetnek be az épületbe – szájmaszkban és kézfertőtlenítés után!
  Indokolt esetben – előre egyeztetve – a szülők és a külső partnerek csak szájmaszkban, kézfertőtlenítés után léphetnek be az épületbe.
 • Ebben a félévben nem lesznek olyan egyházmegyei rendezvények, versenyek, amelyek jelenlétet kívánnak. Intézményen belül úgy szervezzük majd meg a rendezvényeket, versenyeket, hogy az osztályok tanulói lehetőség szerint ne keveredjenek – a tantermi megoldásokra fókuszálunk.
 • Az iskola helyiségeit naponta többször fertőtlenítő hatású tisztítószerrel takarítjuk, (fertőtlenítve a kilincseket, korlátokat és kapcsolókat).
 • A testnevelésórákat a Magyar Diáksport Szövetség által összeállított irányelvek mentén igyekszünk megszervezni – https://www.mdsz.hu/hirek-hu/mdsz-hu-hu/2020/08/27/a-magyar-diaksport-szovetseg-allasfoglalasa-es-iranymutatasai-az-iskolai-testneveles-es-diaksport-megvalositasara-a-covid-19-pandemiaval-osszefuggo-jarvanyugyi-keszultseg-idoszakaban/
 • A testnevelésórákra (+néptánc) történő átöltözések előre meghatározott rendben zajlanak – az 1-3. évfolyamos tanulók az osztálytermekben, tanári felügyelet mellett öltöznek át, a felsőbb évfolyamosok csúsztatott időbeosztással a tornatermi öltözőkben.
 • A szülői értekezletek az osztályfőnökök által közölt eljárásban bonyolítjuk le (nagyobb helységben, védőtávolság betartásával, szájmaszkban, kézfertőtlenítés után)!
Tisztelettel:
Kókai Dávid 
igazgató
Kótai Róbert
püspöki biztos
Ráckeve, 2020 szeptember. 1.