2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

Szakkörök

FOCI

Iskolánkban már több mint 10 éve működik a foci szakkör, amelyet hetente egy alkalommal 4 korcsoportban tartunk.

Az edzéseket iskolánk hittanára Szász Csaba tartja, aki  „C” licences fociedző képesítéssel is rendelkezik.  Kis focistáink rendszeresen részt vesznek a körzeti diákolimpiákon, egyházmegyei versenyeken, és Bozsik- intézményi tornákon, amelyeken gyakran érnek el dobogós helyezést.

Íme egy pár eredmény csak ebben az elmúlt és tanévből:

  • 2016. Nov. 8. -  Duna-Kupa (egyházmegyei verseny) 3. korcsoport I. helyezés.
  • Dec. 7. -  Mikulás-Kupa Tatabánya (egyházmegyei verseny) 2. korcsoport. I. helyezés.
  • 2017.  - Jan. 25. Diákolimpia Dömsöd 3. korcsoport I. helyezés.
  • Jan. 31. - Diákolimpia Kiskunlacháza 2. korcsoport. III. helyezés.

Reméljük a Galériában feltett fotók és eredményeink még több kisdiák számára kedvet nyújt, hogy szakkörünkben ne csak jól érezze magát és játsszon, hanem tanulja is ennek a népszerű csapatjátéknak a szabályait. Várunk szeretettel minden új jelentkezőt!

***

VÍVÁS

Iskolánk legújabb szakköre a  2016/17 tanév elejétől indult és az egyik legszebb, legelegánsabb sportágra, a hazánk számára is számtalan olimpiai érmet hozó vívásra tanítja diákjainkat.

A szakkör vezetője Kessler Zoltán edző, aki 2008. januárjában már elindította a Szigetszentmiklósi Tőregyletet és tanítványai diákolimpiákon országos és nemzetközi versenyeken számos érmet és helyezést értek el. Hamar népszerűvé vált ez a sportág diákjaink körében, jelenleg a heti két edzésen 35-40 gyerek próbálja elsajátítani ennek a sportnak a szabályait 1. osztályostól 8. osztályosig.  Az edzések a tornateremben zajlanak a gyerekek számára biztosítva a profi felszerelést, védőeszközöket és a víváshoz szükséges minden komoly technikai kelléket is, amelyeket a Magyar Vívószövetségtől elnyert pályázati pénzből vásároltunk és építettünk ki az edző közreműködésével iskolánkban. Az iskola vezetése és az edző számára a kitűzött cél, a fiatalok rendszeres mozgásra nevelése, egyre jobb eredmények elérése, ezzel erősítve a magyar vívósportot és remélve, hogy kerülnek ki olyan ifjú tehetségek iskolánkból, akiket majd büszkén nézhetünk akár a következő olimpián is már. Reméljük a Galériában feltett fotók és eredményeink még több kisdiák számára kedvet nyújt, hogy jelentkezzen szakkörünkbe. Várunk szeretettel minden új jelentkezőt!

***

IVK  (ISKOLAI VÖRÖSKERESZT)

Elsősorban elsősegélynyújtásra oktató szakkörünket kilencedik éve Dornbachné Bonhardt Valéria iskolánk testnevelés-biológia szakos tanára tartja.

A szakkörre elsősorban a felső tagozatból jelentkeznek inkább lánytanulóink, de akadnak fiúk is, akiket érdekel, hogyan segítsenek váratlan baleseti helyzetekben társaikon, akár az iskolában társaikon, de esetleg az utcán is. A szakkörön elsajátíthatnak diákjaink elméleti és gyakorlati alapismereteket, a sebkötözéstől a stabil oldalfekvésig. A szakkör tagjai rendszeresen részt vesznek megyei és országos versenyeken, megmérettetéseken is, ahonnan gyakran az első helyezéssel, de mindenképpen kiváló eredményekkel gazdagítják iskolánk hírnevét. Reméljük a Galériában feltett fotók és eredményeink még több kisdiák számára kedvet nyújt, hogy jelentkezzen szakkörünkbe. Várunk szeretettel minden új jelentkezőt!

***

RAJZ

Iskolánkban a rajz szakkör három csoportban működik.

A legkisebbek a 2. osztályosok. Velük legfőképpen az a cél, hogy a különböző alapvető technikákat, eszközöket rendeltetés- és célszerűen tudják használni. Tapasztalatokat szerezzenek a tudatos komponálásban, a formák, színek használatában. Ezt időnként mozgás, vagy zene társításával, versek, mesék olvasásával, művészeti alkotások elemzésével éri el a szakkör vezetője, iskolánk rajz tanára Mertl Attila. A foglalkozások az iskolaotthonos nevelés miatt 16 órától kezdődnek. A „középső csoportot a 3-4. osztályosok alkotják. Közülük többen már 2-3. éve járnak a szakkörbe. Ők már rutinosabbak az eszközök használatában, különlegesebb technikákat is tudnak alkalmazni, komolyabb témákat is fel tudnak dolgozni. Általában ez a korosztály a legaktívabb, a csoportok rendszeresen 25 fő feletti létszámmal működnek. A legnagyobbak, a felső tagozatosok rendszerint az előző csoport tagjaiból verbuválódnak, bár az egyéb tanórán kívüli tevékenységek miatt kisebb létszámban, átlagosan 15 fő körül vesznek részt. A 11-12 éves korosztálynál megfigyelhető egy bizonyos szemléletmód váltás, miszerint az eddigi ösztönös, általuk „gyerekesnek” minősített rajzolási módjukkal elégedetlenek, szeretnének valósághűen megjeleníteni dolgokat. Ezért gyakran rajzolnak tanulmányrajzokat, megtanulják a tér és forma megjelenítését, hogy ennek, mint eszköznek a segítségével önkifejezőbb alkotásokat készítsenek. Kifejezésmódjuk árnyalására megismerik a 20. századi művészeti irányzatokat, hogy az újabb lehetőségeket kínáljon számukra. Nem cél, de a szakkör keretein belül felkészülést is tud vezetőjük biztosítani a különleges tehetségű tanulóknak művészeti szakközépiskolába való továbbtanulásra.  Minden évben akad 1-2 8. osztályos diák, aki ilyen jellegű középiskolába nyer felvételt. Az év elején, a foglalkozástervben megjelölt feladatok mellett természetesen jut idő a különböző művészeti pályázatokra, rajz versenyekre való felkészüléssel is. Ennek eredményeképpen országos és nemzetközi művészeti pályázatokon is évről-évre akadnak díjazott alkotásaik. A szakkörök csoportonként heti 1 órában működnek. Reméljük a Galériában feltett fotók és eredményeink még több kisdiák számára kedvet nyújt, hogy jelentkezzen szakkörünkbe. Várunk szeretettel minden új jelentkezőt!

***

ASZTALITENISZ

6 éve tartja iskolánkban Kelemen József NB1-es asztalitenisz válogatott, többszörös magyar bajnok, edző az asztalitenisz, azaz ping-pong szakkört két korosztálynak, alsós és felsős tanulóknak.

Minden évben kikerül egy-egy tehetséges sportoló, akit aztán tovább javasol a versenyzésre felkészítő valamelyik asztalitenisz sportegyesületbe, hogy iskolánkat képviselve diákjaink részt vehessenek megyei, országos vagy akár nemzetközi versenyeken is, amelyeken a galériában feltett fotók mutatják, hogy kiemelkedő helyezéseket érnek el.A szakkör célja, hogy ne csak a játék öröméért vegyenek részt diákjaink, hanem megismerkedjenek az asztalitenisz szabályaival, minél kiválóbban elsajátítsák ennek a sportágnak a technikai fogásait, és természetesen, mint minden sport önfegyelemre, kitartásra és versenyszellemre is nevel. A technikai eszközöket az iskola és az edző biztosítja. Reméljük a Galériában feltett fotók és eredményeink még több kisdiák számára kedvet nyújt, hogy jelentkezzen szakkörünkbe. Várunk szeretettel minden új jelentkezőt!

***

SAKK, LOGIKA

Bárczi Zsolt tartja iskolánkban a Sakk, logika szakkört több éve.

A szakkör célja, hogy amellett, hogy a sakk alaplépéseit elsajátítsák ide járó diákjaink elsősorban a sakkjátékkal, de más logikai játékokkal, sőt kártyajátékok segítségével is a logika módszertanán keresztül fejlessze a logikus gondolkodást, a rövid és hosszú távú memóriát, a problémaérzékenységet, az elemzőképességet és a fantáziát. Célja továbbá, hogy a tanítási-tanulási folyamat során kialakuljon a diákokban a rendszerszemlélet és a lényeglátás képessége, az analitikus és a szintetikus gondolkodás, valamint az induktív gondolkodás, az absztrakció. A sakk-logika szakkör célja továbbá a komplex személyiségfejlesztés olyan módon, hogy egyszerre fejlessze az összpontosítás képességét, az értő figyelmet, a figyelem-megosztottság képességét, a kitartást, a helyes önértékelést, az önbizalmat, a tanulás iránti motivációt és a kreativitást. Jelenleg 6-7 fiú diákunk kedveli ezt a szakkört, de várjuk további érdeklődők jelentkezését is!! Reméljük a Galériában feltett fotók és eredményeink még több kisdiák számára kedvet nyújt, hogy jelentkezzen szakkörünkbe. Várunk szeretettel minden új jelentkezőt!

***

TOLLASLABDA

Második éve működik iskolánkban a ma már olimpiai sportágként is számon tartott Tollaslabda szakkör hetente egy alkalommal 2. osztályostól a 8. osztályos korosztályig fiúk, lányok vegyesen.

Az edzések tömegsport szinten vezetik be a gyerekeket ennek a sportnak a rejtelmeibe, megtanítva az ütő fogását, a lábmozgást, a nyitást és az erősítések mellett sok-sok játékkal teszi vonzóbbá a foglalkozásokat. A tollaslabda kifejezetten szórakoztató sportjáték, amely viszont komolyan fejleszti az állóképességet, ügyességet, labdaérzékelést és fejleszti a mozgást. Előnye még, hogy viszonylag könnyű elsajátítani, ezért hamar sikerélményt és önbizalmat nyújt a gyerekeknek. Reméljük a Galériában feltett fotók és eredményeink még több kisdiák számára kedvet nyújt, hogy jelentkezzen szakkörünkbe. Várunk szeretettel minden új jelentkezőt!

***

RÖPLABDA

KÉZILABDA FIÚ, LÁNY

ATLÉTIKA

ÉNEKKAR

MATEMATIKA SZAKKÖR

FENTI SZAKKÖREINK FELTÖLTÉS ALATT!!!

Hasznos hivatkozások

Közösségi média

Duis aute irure dolor

Voluptatum cursus quaerat bibendum corrupti, mattis? Magnam ipsa porta, lacinia repellendus quam.

Elérhetöség

Szent Imre Katolikus Általános Iskola

2300 Ráckeve
Szent István tér 22.

E-mail: szentimreiskola.rackeve@gmail.com
Tel: 06 24 422 803
Fax:

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.