2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

Iskolánk története

Ráckeve Duna-parti város. A víz lehet ellenség és barát. Szeretnénk, hogy valamennyi gyermek szeresse a vizet, a víz nyújtotta sportlehetőségeket, ezért a nevelési-oktatási programunk része az úszásoktatás, mely ősszel és tavasszal a helyi uszodával együttműködve valósul meg.

A kis méretű udvaron valamennyi gyermek mozgásigényét és szabadidős tevékenységét  kielégítik a fából készült játékok, padok, asztalok. Az udvar szűkösségét a Duna-part közelsége oldja, ahol a gyermekek a természettel közeli, élő kapcsolatot kialakítva tölthetik el a tanórán kívüli időt.

...és ahogy gondozzuk...

Helyi tantervünk kialakítása során arra törekedtünk, hogy a gyermekek érdekeit vegyük figyelembe. Az átmeneti vagy tartós problémákkal küzdőknek pszichológus és fejlesztő pedagógus nyújt segítséget a nevelők gondos, odaadó munkája mellett.

Az első két évfolyamon iskolaotthonos rendszerben folyik az oktatás. Délelőtt az elméleti tárgyak tanulása van soron, ebéd után hosszabb szünet következik, majd a házi feladat megírására, illetve készségtárgyak oktatására kerül sor. A gyerekek harmadik osztályra megtanulnak „tanulni” és képesek lesznek önállóan és hatékonyan házi feladatot írni és memorizálni. Harmadik osztálytól napközi, illetve tanulószoba segíti a másnapi felkészülést.

Minden évfolyamon lehetőségük van a diákoknak arra, hogy az előírt tantárgyakon kívül választható tanóra keretében angol nyelvet, informatikát, néptáncot tanuljanak. A 3-4. osztályosoknak az órarendbe építve szolfézst és hangszeres zenét oktatunk. Az idegen nyelvet heti 4 órában, bontott csoportokban sajátíthatják el diákjaink.

A délutáni foglalkozások befejeztével különböző szakkörök tevékenységébe kapcsolódhatnak be. Részt vehetnek a különböző sportfoglalkozásokon, kézműves-foglalkozásokon, bekapcsolódhatnak az internet szakkör programjába, a kórus tevékenységébe, a művészeti iskola szervezésében pedig hangszeres zenét és néptáncot tanulhatnak. Havonta egy péntek délután változó program várja a gyerekeket az iskolában, a kirándulni vágyók pedig évente   4-6 alkalommal túrázhatnak.

A hagyományok tisztelete és ápolása híd a múlt, a jelen és a jövő generációja között. Ezért védőszentünk tiszteletére minden év novemberében Szent Imre Diáknapot, valamint a szülők, gyermekek és nevelők közös örömére bált rendezünk.

Megemlékezünk történelmünk és az egyházi év kiemelkedő eseményeiről. A közösség segítő, támogató ereje mindannyiunk növekedését, fejlődését, gyarapodását előmozdítja. Gyermekek, szülők, nevelők kapcsolatának elmélyítésére szervezzük meg évente az osztálykirándulásokat, a „Családi napot”, a nyári iskolai tábort, az angol nyelvi tábort.

"...jönnek az ég madarai, s fészket raknak ágai között."

Egy fészket kínálunk. S hogy milyen e fészek? Az óvodás gyermekek szüleikkel ellátogathatnak hozzánk 4-5  alkalommal. Míg az apróságok játékos foglalkozásokon vesznek részt, szüleik kérdéseikkel fordulhatnak az iskola vezetéséhez, pszichológusához, fejlesztő pedagógusához.

Mi így vetjük el a mustármagot jó gazdaként, s teszünk meg mindent, amit lelkiismeretünk diktál, hogy a vetemény fává terebélyesedjék.

Hasznos hivatkozások

Közösségi média

Duis aute irure dolor

Voluptatum cursus quaerat bibendum corrupti, mattis? Magnam ipsa porta, lacinia repellendus quam.

Elérhetöség

Szent Imre Katolikus Általános Iskola

2300 Ráckeve
Szent István tér 22.

E-mail: szentimreiskola.rackeve@gmail.com
Tel: 06 24 422 803
Fax:

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.