2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

2300 Ráckeve, Szent István tér 22.

Egyházi élet

Zarándoklat

„Boldogasszony Anyánk, régi nagy pátrónánk!
Nagy ínségben lévén, így szólít meg hazánk:
Magyarországról, édes hazánkról,
Ne feledkezzél el szegény magyarokról!” (Hozsanna: 284.)

Címkék: 

Cserkészélet az Arany János Cserkészcsapatban

Az 1040. sz. Arany János Cserkészcsapatot az 1995-ben dr. Novák Gábor, Bodorné Kurucz Marianna, Méri Katalin és Beliczay József alapították. Azóta egyre több fiatal csatlakozott a valláserkölcsön alapuló világmozgalom ráckevei közösségéhez. Az aktívan tevékenykedő cserkészek száma mindig a csapatot működtető önkéntes vezetők szabadidejétől és a segítők lelkesedésétől függött.

Címkék: 

Reformátusok az iskolában

Városunk két történelmi egyháza – római katolikus és református – évek óta jó kapcsolatban áll egymással. Ennek eredményeképpen a Szent Imre Katolikus Általános Iskola szeretettel fogadta, fogadja a keresztyén értékek szerint nevelni kívánó szülők, református gyermekeit is.

A 2012/13-as tanévben 99 református gyermek folytathatta tanulmányait. A gyerekek hittan órákon életkoruknak megfelelően hallják Isten Igéjét, keresve ezzel az ember számára legfontosabb kérdésekre adott választ: Kicsoda Isten? Kicsoda az ember? Van-e élet a halál után? stb.

Címkék: 

Hittanos kirándulás

„A világ szépségére nyíljon ki szemem, utamon szívélyesség és öröm kísérjen. Szent Kristóf, az utazók patrónusa, védj és vezess engem biztonságosan.”

A plébánia és az iskola közös jutalma azoknak a gyermeknek, akik egész éven át rendszeresen járnak szentmisére: a hittanos kirándulás. A részvétel feltételei bizony nagyon szigorúak, hiszen csak egyetlen hiányzás megengedett. Ezért is nagyon örömteli az év végi számolgatás, hiszen mintegy 80 - 90 főt szoktunk vinni egy-egy alkalommal.

Címkék: 

Elsöáldozás és bérmálás

„Köszönöm, hogy értem az égből lejöttél
Fehér Szentostyában, szívben költöztél.”

A harmadik osztály mindig, a készületé és az izgalomé. Egész éven át készülődünk a nagy találkozásra Jézussal, készítjük a tudást, a lelket és a testet.

Címkék: 

Keresztút

A nagyböjti időszakban a hétfő reggeli lelkigyakorlat időpontja átkerül péntekre, amikor az iskola összes katolikus diákja közösen vesz rész a reggeli keresztúti elmélkedéseken, amelyet minden alkalommal valamelyik osztály diákjai olvasnak fel.

A nagyböjt utolsó hetében pedig a tanárok elmélkedik végig a keresztút állomásait, ezzel is tanúságot téve diákjaik előtt. Külön felemelő érzés, hogy a péntek délutáni keresztúti elmélkedéseket különböző közösségi csoportok vezetik, mint például: cserkészek, katolikus kör, rózsafüzér társulat, családok.

Címkék: 

Nagyböjti lelki nap

"Jézus ezt felelte neki: Írva van: nemcsak kenyérrel él az ember" Lk4,4

Húsvétra készítve lelkünket, a Nagyhéten lelki napot tartunk az alsó és felső tagozatos gyerekeknek. Bár az iskola falain belül, de mégsem tanórai megkötöttségben folyik a foglalkozás.

Az első négy évfolyamon mi, az iskola hitoktatói készülünk egy-egy ráhangolódást segítő játékos órával. A nagyböjt készületét egy mesével, dramatizálással, kézműves munkával hozzuk közelebb a gyerekek gondolatvilágához.

Címkék: 

Úrnapi körmenet

”Ez nagy szentség valóban,
Ezt imádjuk legjobban,
melyet Jézus nekünk hagyott
Testamentomban.” (Hozsanna: 112.)

A Szentháromság vasárnapot követő vasárnapon van Úrnapja, Krisztus testének és vérének ünnepe. Jézus nagycsütörtökön ajándékozta oda magát nekünk, ekkor nem tudjuk méltóképpen megünnepelni, hiszen másnap van nagypéntek, amikor Jézus szenvedésére és kereszthalálára emlékezünk.

Címkék: 

Pünkösd Balinkán

Balinkán – Bodajk mellett, az ősi Mária zarándokhelyen- találkoznak minden évben a székesfehérvári egyházmegye papjai és hívei, hogy együtt ünnepeljék pünkösd ünnepét.

A lelki feltöltődést segítő beszédek után és közben is számos program várja a gyermekeket. Lovaglás, fajátékok, állatsimogató, kézműves játékok, sorversenyek. Együtt kapcsolódhatnak ki felnőttek és gyermekek, egyedül élők és családosok. A napot az egyházmegye iskolásainak színvonalas bemutatói színesítik.

Címkék: 

Advent

December 1-jével megkezdődik a karácsonyi előkészület időszaka, Jézus eljövetelére várakozunk. Elcsendesedés, befelé fordulás, kiengesztelődés, áldozatvállalás, feltöltődés, közös együttlét, a karácsonyi ünnepkör hagyományainak felelevenítése – vagyis nem tétlen várakozás ez a három hét. Az ünnephez közeledve egyre több kis mécsest gyújtunk lelkünkben. Lássuk, melyek ezek!

Címkék: 

Oldalak

Hasznos hivatkozások

Közösségi média

Duis aute irure dolor

Voluptatum cursus quaerat bibendum corrupti, mattis? Magnam ipsa porta, lacinia repellendus quam.

Elérhetöség

Szent Imre Katolikus Általános Iskola

2300 Ráckeve
Szent István tér 22.

E-mail: szentimreiskola.rackeve@gmail.com
Tel: 06 24 422 803
Fax:

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.