Kis-Duna maraton nyuszifutás

Idén iskolánk rendezte a nyuszifutást a Kis-Duna maratonon!

Egyedi befutóérmet kapott minden nyuszifutó, melynek egyik oldalán a Kis-Duna Maraton hivatalos befutóérem logója, a másikon Palotai Barbara 8. évfolyamos diákunk által tervezett jubileumi címerünk! 

Köszönjük Morvai Cintia tanárnőnek az érmek szerkesztését és legyártását, amelyek természetesen a high-tech tantermünkben készültek el. 

Köszönet és hála Mikola Bencének és a Ráckeve 4 Szabadidő Sportegyesületnek, hogy ilyen magas színvonalú sportesemény versenyközpontja lehet iskolánk! Minden rendezésben segítő, közreműködő ember jókedvével, mosolygásával hozzáadott az esemény megrendezéséhez! Köszönjük, hogy idén mi is kicsit, de együtt dolgozhattunk ebben a csodás sportprogramban. 

Iskolánk elsöszőr szervezte meg a nyuszifutást óvodás és alsó tagozatos diákok részére! Öröm volt látni a közel 120 gyermek örömét! Mindenki nyert, hiszen közösségben, jókedvűen együtt sportolhatott!

Köszönjük a szülők, volt diákok és a cserkészcsapat tagjainak a segítséget, hogy megvalósulhatott a nyuszifutás! 

Jövőre folytatjuk!

Állatbarát könyvtár előadás

Az Állatbarát Könyvtár Program első rendezvényén a beporzó rovarok fontosságára hívtuk fel a gyerekek figyelmét. A mai napon Patonai István nyugdíjas pedagógus, méhész tartott előadást a háziméhekről. A gyerekek megismerhették a méhészek munkáját, eszközeiket és sok érdekességet tudhattak meg a méhcsaládok életéről. A gyerekek segítséget kaptak abban is, mit tehetnek azért, hogy a beporzók száma ne csökkenjen tovább. Köszönjük Radácsi Zsuzsanna és Tóth Erika tanárnők szervező munkáját!

Magyar költészet napja

A magyar költészet napja alkalmából Giriczné Gyányi Mária kortárs költő verseit illusztrálták meg iskolánk osztályai több formában is.

Nagyon szép, ötletes és minőségi munkák születtek. Tekintsék meg egyik projektelemünket, amit a gyerekek erre az alkalomra készítettek.

Köszönjük az ötletet, a versek betanítását a technikai háttér biztosítását kollégáinknak!

Diákolimpia – labdarúgás

A Labdarúgás Diákolimpia körzeti döntőjén II. helyezett lett iskolánk csapata!

Csapattagok: Nguyen Hai Dang Péter, Dudu Junior,Dudu Alex, Dudu Ola, Boros Márk, Rácz-Beregi Roland, Halász Csongor, Agócs Márton, Sándor Ádám, Simon Vince, Kabarcz Zalán.

Szívből gratulálunk! 

Köszönjük Tóth Erika tanárnő munkáját!Egyházmegyei rajzverseny

Egyházmegyei rajzversenyt szerveztünk.

2024. április 19-én a ráckevei Szent Imre Katolikus Általános Iskola szervezésében került megrendezésre a hagyományos egyházmegyei rajzverseny. Az eseményen a iskolánk diákjai mellett a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola, a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola, a bicskei Szent László Általános Iskola a pázmándi Szent Gellért Általános Iskola, az érdi Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium, a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola Tatabányáról, a Szent Miklós Általános Iskola Nagykarácsonyból és a Szent Ágota Általános Iskola Sárszentágotáról nevezett diákokat az 1-8. évfolyam számára meghirdetett rajzversenyre. 

Mertl Attila tanár úr a következő gondolatokat osztotta meg a jelenlévőkkel: 

“Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.

Márai Sándornál szebben nehéz lenne megfogalmazni, hogyan ünnepeljünk. Ünnepek nélkül életünket monotonnak, céltalannak éreznénk. Segítenek tudatosítani bennünk, hogy hová tartozunk. Összekapcsol családunkkal, nemzetünkkel, hitünkkel. Miközben lelkünket készítjük, várakozunk az élményre, amit az ünnep kiteljesedésekor érzünk, kizökkenünk a szürke hétköznapok egyhangúságából, megállunk, és átgondoljuk, mi az, ami valóban fontos számunkra. Egy idős rokon, akinek többet kellene segítenünk. Az édesanyánk, akinek gyakrabban ki kellene mutatnunk, mennyire szeretjük. Azok a hősök, akik történelmünk folyamán példát adtak hazaszeretetből. Jézus, aki megmutatta a szeretet teljességét. Miközben időt, fáradságot vagy pénzt szánunk az ünneplésre, mi is számos ajándékkal leszünk gazdagabbak. Nem feltétlenül tárgyi, inkább lelki ajándékokkal. Szeretettel, örömmel, békességgel, jósággal. Azzal a jó érzéssel, hogy tartozunk valahová, valakihez. Az ünnep tehát nem csillogástól, ajándéktól függ. Az ünnep egészen mástól függ. Tőled. Mert az ünnep nem kívül van. Nem díszekben, csillogásban, ajándékokban. Hanem benned. A te díszeidben, csillogásodban, ajándékaidban. Igen, az ünnep benned van. Az ünnep te magad vagy.

Iskolánk ez évben 30 éves. Ez a tanév számunkra az ünneplésről szól. Egész éves születésnapunkat programokkal, kihívásokkal, megemlékezésekkel töltjük. Ezért idén arra vagyunk kíváncsiak, mit jelent számotokra egy-egy ünnep szellemisége, üzenete? Mutassátok meg nekünk, hogyan, kivel, vagy mit ünnepeltek. Rajzoljátok, fessétek ki magatokból a várakozást, izgalmat, örömet, szeretetet, amit ilyenkor éreztek.” 

A szebbnél szebb műveket négytagú zsűri értékelte: T. Németh Gabriella grafikus, rajztanár; Holczhauser Zsuzsanna festőművész, Csizik László festőművész és Nemes Ferenc faragó népi iparművész. 

A versenyen indulói Növendékeink: 

  1. évfolyam – 1. helyezés Oláh Boglárka 
  2. évfolyam – Povenczki Eliza
  3. évfolyam – 3. helyezés Weis Alíz 
  4. évfolyam – Fekete Zsóka Hédi
  5. évfolyam – 2. helyezés Paunoch-Takács Dalma
  6. évfolyam – 1. helyezés Kurucz Hanna
  7. évfolyam – 3. helyezés Timár Renáta – Ráckeve
  8. évfolyam – Tóth Sára

Szívből gratulálunk a gyerekeknek, csodás műveket készítettek. Köszönjük az intézményeknek, hogy elfogadták meghívásunkat. Szeretettel várjuk Őket jövőre is! 

Köszönjük Mertl Attila tanár úr szervező és koordináló munkáját, valamint iskolánk dolgozói és növendékeink segítségét a verseny megvalósításában!

Egyházmegyei történelemverseny

Egyházmegyei történelemversenyen jártunk Tatabányán, ahol a Bogyay Bence, Csébi-Pogány Atilla és Haraszti Vilmos összetételű csapatunk – holtversenyben – az 1. helyezést érte el 11 csapatból! 

Szívből gratulálunk nekik és Tóth Hajnalka felkészítő pedagógusnak!

Diákolimpia atlétikai körzeti döntő

53 növendékünk csapatban és egyéniben is szerepelt a körzeti atlétika többpróba diákolimpián Kiskunlacházán. 

Remek eredményeket értek el, a 6 csoportból négyben a Szent Imre Katolikus Általános Iskola csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára! 

Eredmények: 

A II. korcsoportos lány csapat 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Zombori Anna, Ginál Dalma, Kálmán Réka, Mike Emese, Bebők Pamela Zselyke, Mikola Edit. Egyéniben versenyzett Fuchs Hanna.

A II. korcsoportos fiúk 1. helyezést értek el. A csapat tagjai: Mihály Márton, Fritz Martin, Dudu Ola, Dusek Csaba, Rácz-Beregi Roland, Horváth Kristóf. Versenyeztek még: Lukács Boldizsár, Sándor Karsa, Takács Zsombor, Tápai Dominik, Megyeri Ákos. 

Dudu Ola egyéniben 2. helyen végzett.

A III. korcsoportos lányok 1. helyezést értek el. A csapat tagjai: Bali Léna, Puja Dóra, Szendrényi Krisztina, Mike Lili, Sándor Petra, Montvai Lilianna. Versenyeztek még: Vadnai Lenke, Tóth Liána, Kóra Blanka, Gugulya-Hégető Glória, Paunoch-Takács Dalma. 

A III. korcsoportos fiúk 1. helyezést értek el. A csapat tagjai: Dudu Alex, Zombori Vince, Urbán Adrián Márk, Kelemen Dávid, Juhász Dávid, Nguyen Péter. Versenyeztek még: Halász Csongor, Józsa Dávid, Csébi-Pogány Atilla, Kovács Regő, Dudu Junior, Szász Szabolcs. 

Egyéniben Urbán Márk 2. és Nguyen Péter 1. helyezett lett.

A IV. korcsoportos lányok 1. helyezést értek el. A csapat tagjai: Bezsenyi Nikolett, Puja Petra, Zombori Zita, Borbély Hanna, Bali Maja, Marton Szonja. 

Egyéniben Bezsenyi Nikolett 3. és Zombori Zita 1. helyezést ért el. 

A IV. korcsoportos fiúk is derekasan versenyeztek. A csapat tagjai: Dimitrovics Damjan, Dobri Szilárd, Ugrai Zoltán, Bobek Barna, Győri Zsombor, László Áron!

Szívből gratulálunk minden versenyzőnknek! Jövő héten 4 csapattal képviseljük a körzetet és iskolánkat a vármegyei döntőn!

Köszönjük a testnevelő kollégáknak a felkészítést, kiemelten Dr. Novák Gáborné, Tóth Erika és Tóth Bálint kisérő munkáját is!

Köszönjük együttműködő partnerünknek a Ráckeve 4 Szabadidősport Egyesületnek, kiemelten Mikola Bencének a közös felkészítést!

Ergométeres Diákolimpia Országos Döntő

A szegedi evezős Európa-bajnokság és olimpiai kvalifikációs regatta pénteki napján ergométeres Diákolimpia Országos Döntőt is rendeztek, amelyen több mint 450 gyerek vett részt. 

A döntőn 19 fővel képviseltük iskolánkat. A versenyre két hónapja szinte minden nap gyakoroltak a gyerekek a János Vitéz Alapítvány által februárban vásárolt ergométeren. Nagyon sok munkájuk van az alábbi eredményekben. 

Az eredmények – a remek hangulaton és élményszerzésen kívűl a nem igazolt kategóriában: 5 Országos Diákolimpia Bajnoki cím, 3 ezüstérme és 2 bronzérem.

T1 korosztályban a fiúknál Bajkai-Pálfi Ádám 2. helyen végzett.

T1 korosztályban a lányoknál Kókai Nóra a 4. helyen végzett, Wágner Luca 5. helyezett lett és Zombori Anna a legjobb 10-be került.

T2 kategóriában szépen versenyzett Mikusik Kristóf és Kovács Kálmán.

T2 korosztályban a lányoknál Puja Dóra Országos Diákolimpiai Bajnok lett (megelőzve időben az összes igazolt versenyzőt is), Hilla Virág a legjobb 10-ben végzett.

T3 korosztályban Szabó Máté a 3. helyen végzett, Kalmár Bence a legjobb 10-be került.

T4 kategóriában a fiúknál taroltak a “Szentimrések”, Országos Diákolimpiai Bajnok lett Dimitrovics Damjan, 2. helyen Győri Zsombor míg 3. helyen Ugrai Zoltán végzett (érdekesség: csak egy igazolt versenyző ideje lett jobb a fiúk idejénél). Dobri Szilárd a legjobb 10-be került.

T4 kategóriában a lányoknál Kirchner Kinga Országos Diákolimpiai Bajnok, Vagács Kitti 2. helyen végzett (mindketten megelőzték idejükkel az összes igazolt versenyzőt is). Gőgös Anikó és Marton Szonja a legjobb 20-ban végzett.

S1 kategóriában hatalmas teljesítménnyel Kovács Iván 2. helyezett lett. 

T2 csapat nyílt kategóriában a Kókai Nóra, Puja Dóra, Hilla Virág, Bajkai-Pálfi Ádám, Kovács Kálmán, Mikusik Kristóf összetételű csapat több mint 100 méteres előnnyel Országos Diákolimpiai Bajnok lett.

T4 csapat nyílt kategóriában a Marton Szonja, Vagács Kitti, Kirchner Kinga, Győri Zsombor, Ugrai Zoltán és Dimitrovics Damjan összetételű csapat több mint 200 méteres előnnyel Országos Diákolimpiai Bajnok lett.

Szívből gratulálunk Növendékeinknek! Köszönjük a segítséget és az együttműködést Fodor Ferencnek és Vajda Attilának!

Köszönjük a Szigetszentmiklósi Női Kézilabda Egyesületnek, hogy kölcsönkaptunk egy kisbuszt. Köszönjük Csömöri Jánosnak és Kirchner Árpádnak a logisztikai segítséget!

Köszönjük a testnevelők munkáját kiemelten Dr. Novák Gáborné kísérő munkáját is!

A nap végén még Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár úr is gratulált az eredményeinkhez. 

Köszönjük fenntartónknak, a Székesfehérvári Egyházmegyének a biztos háttér biztosítását és folyamatos támogatását.

Nagyon büszkék vagyunk! 

Hajrá “Szentimre”! Hajrá sportos iskola!

Diákolimpia Atlétika Vármegyei Döntők

Szakadó esőben, nagyon rossz körülmények között rendezték meg az atlétika többpróba Pest Vármegyei döntőjét. 

A II. korcsoportos többpróbás atlétáink a 9. helyen végeztek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy a kifejezetten erős mezőnyben ilyen szépen teljesítettek. A csapat tagjai: Fritz Martin, Mihályi Márton, Horváth Kristóf, Dudu Ola, Dusek Csaba és Rácz-Beregi Roland. 

Szintén tegnap rendezték a III-IV. korcsoportos atlétika pályabajnokság Vármegyei döntőjét. 

Gyönyörű eredmények születtek:

Zombori Zita 100 méteres síkfutásban a III.helyezést szerezte meg, míg távolugrásban a IV. helyen végzett.

A 60 méteres síkfutásban Juhász Dávid II. míg Nguyen Hai Dang Péter a III.helyen szakította át a képzeletbeli célszalagot. 

Gőgös Anikó 1500 méteren nagyszerűen versenyezve az előkelő III. helyezést érte el.

A fiú 4*100 méteres váltónk a II. helyen – Urbán Márk, Dudu Junior, Nguyen Hai Dang Péter és Juhász Dávid, míg a lányok a III. helyen futottak be – Bezsenyi Nikolett, Zombori Zita, Fedor Olívia, Bali Maja. 

Az Atlétika Többpróba Vármegyei Döntőjét a III-IV. korcsoportban.

Három csapatunk volt érdekelt. Az időjárás már sokkal jobb volt, mint szerdán.

Eredmények: 

A III. korcsoportos lányok Pest Vármegye 6. legjobb csapata lettek! A csapat tagjai: Bali Léna, Puja Dóra, Szendrényi Krisztina, Mike Lili, Sándor Petra, Montvai Lilianna. A IV. korcsoportos lányok is nagyot küzdöttek, ők végül a Vármegye 8. legjobbjai lettek. A csapat tagjai: Bezsenyi Nikolett, Puja Petra, Zombori Zita, Borbély Hanna, Bali Maja, Marton Szonja. 

A III. korcsoportos fiúk 2. helyezést értek el a Vármegyei Döntőn. A csapat tagjai: Dudu Junior, Zombori Vince, Urbán Adrián Márk, Kelemen Dávid, Juhász Dávid, Nguyen Péter. 

Egyéniben Urbán Márk a 7. helyen végzett.

Az Országos Döntőre a legjobb három Vármegyei második helyezett is meghívást kap. A fiúk magas pontszámot értek el, így bizakodunk benne, hogy május végén ott lehetnek Budapesten! 

Szívből gratulálunk minden versenyzőnknek! 

Köszönjük a testnevelő kollégáknak a felkészítést, kiemelten Dr. Novák Gáborné és Tóth Erika kisérő munkáját is!

Köszönjük együttműködő partnerünknek a Ráckeve 4 Szabadidősport Egyesületnek, kiemelten Mikola Bencének a közös felkészítést! 

Tánc világnapja, népviselet napja

Közösen emlékeztünk meg a Magyar Népviselet Napjáról és a Tánc Világnapjáról!

Köszönjük Keve Dóra és Bognár Orsolya tanárnők szervezését és a tanulói önkéntesek segítségét!

WRO robotika verseny

Pénteken rendezték meg Veszprémben a WRO területi fordulóját. 

World Robot Olympiad™ egy nemzetközi robotépítési és -programozási verseny, amelynek célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldani a feladatokat.

2 csapatunk is dobogós helyezést hozott: Robomission Junior kategóriában Szpisják Márk, Viski István és Szebellédi Lackó összeállítású csapatunk 1. helyezést ért el!

A Robomission senior kategóriában Szűcs Vitéz és Kausitz Máté 2. helyezést értek el! 

Az országos döntő június végén Győrben kerül megrendezésre. 

A többi csapatban szerepeltek: Sári Adrienn, Racskó Ágnes, Bogyai Bence, Horváth Bence, Kálmán Pál, Kelemen Dávid, Skadra Máté, a felkeszulésben résztvett továbbá Sarkadi Lujza aki sajnos nem tudott ott lenni a versenyen. 

Gratulálunk minden versenyzőnek! Köszönjük Morvai Cintia tanárnő munkáját! Továbbá köszönjük Tóth Hajnalka tanárnőnek a felügyeletet és Farkas Anikónak valamint Tóth Bálintnak a szállításban nyújtott segítséget! Hajrá Szentimre!!

Április túra

Hétvégén ismét többen túráztak iskolánkból. Most a Jegenye-völgyben jártak, ahol a túra végén megnézték a Solymári várat is.

Köszönjük Radácsi Zsuzsanna tanárnőnek a szervezést és Tóth Hajnalka tanárnőnek a kísérő munkáját!